Kaup Eesti piires kätte 2–3 tööpäevaga!
Agaavisiirup maheviljelusest, 1 liiter
* kasuta küpsetamiseks või lihtsalt puhtalt taimse määrdena
* 100% vegan
Tootja:
Kräuterhaus Sanct Bernhard KG
Helfensteinstr. 47
D-73342 Bad Ditzenbach
Saksamaa
Tootekood: 587 Tavahind: 13,73 €
* agaavitaimedest (Agave Salmiana) saadud siirup
* pärit kontrollitud maheviljelusest
* smuutide, müslite, magustoitude, kohvi ja tee magustamiseks* kasuta küpsetamiseks või lihtsalt puhtalt taimse määrdena
* 100% vegan
See looduslik magusaine on valmistatud kontrollitud mahepõllumajanduslikult kasvatatud agaavitaimedest (Agave Salmiana).
Intensiivselt magususa ja maheda, peenelt aromaatse maitsega, mida iseloomustab kerge, pealetükkimatu karamelline noot. Agaavisiirup on suurepärane alternatiiv smuutide ja müslite, magustoitude, jookide, nagu näiteks kohvi ja tee magustamiseks. Samuti sobib see küpsetamiseks ja pannkookidele moosi asemel. See helekollane kontsentreeritud mahl on looduslikult kõrge fruktoosisisaldusega, 100% vegan, kergesti doseeritav ja väga mitmekülgne. Sa hakkad seda armastama!
Foto: Adobe Stock. Pilt agaavi istandusest on illustratiivne.
Kas teadsid, et agaavisiirupi tootmine on sarnane suhkruroosiirupi tootmisega? Selleks, et saada agaavisiirupit lõigatakse 7–14 aasta
vanusel taimel lehed maha ning taime varre koorealusest kiust
pressitakse mahl, mida seejärel kuumutatakse ning filtreeritakse, kuni on
saavutatud siirupi jaoks piisav puhtus ja kontsentratsioon.
Enamus maailmas toodetavast agaavisiirupist tuleb Mehhikost.
Agaav veedab kogu oma 10–15-aastase elu selliselt, et säilitab suhkruid hetkeks, mil ta saadab taeva poole tohutu varre, mille tipus on erkkollaste õitega õiekobarad, mis toodavad öösel suures koguses nektarit. Pärast õitsemist taim sureb.
Tänapäevalgi kasvatatakse mõnda agaaviliiki ikka veel kiudude saamiseks. Agaavisiirup saadakse mahlast, mida tuntakse „aguamieli”
ehk „meevee” nime all. Tegelikult on iga taimeosa söödav, ka magusad õievarred, mida röstitakse.
Kui agaavi mahl käärib, muutub see alkohoolseks joogiks. Võimalik, et hispaanlaste poolt kasutusele võetud destilleerimistehnoloogia pani aluse mitme miljardi dollari suuruse käibega tekiilatööstusele.
Huvitav asjaolu on seegi, et Mehhikos pole looduslikult kasvava agaavi peamisteks tolmendajateks mitte putukad, vaid hoopis väike pikk-nina nahkhiir, kes öötundidel taime õie nektariga maiustab. Selle tegevuse käigus jääb tema karvakeste külge õietolmu, mida ta siis taimelt taimele edasi kannab ja tegutseb nii-öelda risttolmendajana.
Kahjuks on kliimamuutused ja inimtegevus seadnud ohtu selle pisikese loomakese ja agaavide kooselu, sest väidetavalt on nende loomakeste arvukus viimase kümne aastaga vähenenud enam kui 50%.
Kaitsealaseid jõupingutusi raskendab ka asjaolu, et paljud nahkhiired rändavad igal aastal umbes 1100 km pikkuse teekonna Mehhiko keskosa ja USA edelaosa vahel.
Agaavisiirupi ja tekiila tootmiseks kasutatakse kultiveeritud agaave, mis koristatakse enne õitsemist, nii et nektarist toituvate nahkhiirte toidulaud jääb üha kesisemaks, sest põuad, maade ülekarjatamine ja suur linnastumine kahandab jõudsalt agaavide looduslikke kasvualasid.
Looduskaitsjad
ja mahetalunikud teevad aga õnneks jõupingutusi pikk-ninade päästmiseks.
Koostis: 100% agaavisiirup sertifitseeritud mahepõllumajandusest
Toitumisalane teave | 100 g kohta |
Energiasisaldus | 1266 kJ/298 kcal |
Rasv | 0 g |
Süsivesikud | 74 g |
millest suhkur | 74 g |
Valgud | 0 g |
Sool | 0 g |
Kräuterhaus Sanct Bernhard KG
Helfensteinstr. 47
D-73342 Bad Ditzenbach
Saksamaa
Tootekood: 587 Tavahind: 13,73 €