Kaup Eesti piires kätte 2–3 tööpäevaga!
Agaavisiirup maheviljelusest, 1 liiter
* küpsetamiseks või lihtsalt puhtalt taimse määrdena
* 100 % vegan
Tootja:
Kräuterhaus Sanct Bernhard KG
Helfensteinstr. 47
D-73342 Bad Ditzenbach
Saksamaa
Tootekood: 587 Tavahind: 13,73 €
* Agaavitaimedest (Agave Salmiana) saadud siirup on pärit
kontrollitud maheviljelusest
* smuutide, müslite, magustoitude, kohvi ja tee magustamiseks* küpsetamiseks või lihtsalt puhtalt taimse määrdena
* 100 % vegan
Looduslik magusaine, mis on valmistatud kontrollitud mahepõllumajanduslikult kasvatatud agaavitaimedest (Agave Salmiana).
Intensiivse magususe ja maheda, peenelt aromaatse maitsega, mida iseloomustab kerge, pealetükkimatu karamelline noot. Agaavisiirup on suurepärane alternatiiv smuutide ja müslite, magustoitude, jookide nagu näiteks kohvi ja tee magustamiseks. Samuti sobib ta küpsetamiseks ja pannkookidele moosi asemel. See helekollane kontsentreeritud mahl on loomulikult kõrge fruktoosisisaldusega, 100% vegan, kergesti doseeritav ja väga mitmekülgne. Sa hakkad seda armastama!Foto: Adobe Stock. Pilt on illustratiivne
Kas teadsid, et agaavisiirupi tootmine on sarnane suhkruroosiirupi tootmisega. Seleks, et saada agaavisirupit lõigatakse 7-14 aasta
vanunsel taimel lehed maha ning taime varre koorealusest kiust
pressitakse mahl, mida seejärel kuumutatakse ning filtreeritakse kuni on
saavutatud piisav puhtus ja kontsentratsioon siirupiks.
Enamus maailmas toodetavast agaavisiiupist tuleb Mehhikost.
Agaav veedab kogu oma 10–15-aastase eluea selliselt, et säilitab suhkruid hetkeks, mil ta saadab taeva poole tohutu varre, mille tipus on erkkollaste õitega õiekobarad, mis toodavad öösel suures koguses nektarit. Pärast õitsemist taim sureb. Tänapäeval kasvatatakse mõnda agaaviliiki kiudude saamiseks, teisi tekiila tootmiseks ja kolmandaid hoopis siirupi tootmiseks. Istandustes on agaavide eluiga enamasti
umbes 50 aastat, sest enne õitsemist lõigatakse õisikuvars ära.
Agaavisiirup saadakse mahlast, mida tuntakse aguamieli ehk „meevee” nime all. Tegelikult on iga taimeosa söödav, ka magusad õievarred, mida röstitakse. Nii nagu ikka, kui mahl käärib, muutub see alkohoolseks joogiks. Võimalik, et hispaanlaste poolt kasutusele võetud destilleerimistehnoloogia pani aluse mitme miljardi dollari suuruse tekiilatööstusele.
Huvitav asjaolu on seegi, et Mehhikos on looduslikult kasvava agaavi peamisteks tolmendajateks mitte putukad, vaid hoopis väike pikk-nina nahkhiir, kes öötundidel taime õie nektariga maiustab. Selle tegevuse käigus jääb tema karvakeste külge õietolmu, mida ta siis taimelt taimele edasi kannab ja tegutseb nii-öelda risttolmendajana. Kahjuks on kliimamuutused ja inimtegevus seadnud ohtu selle pisikese loomakese ja agaavide kooselu, sest väidetavalt on nende loomakeste arvukus viimase kümne aastaga vähenenud enam kui 50%.
Kaitsealaseid jõupingutusi raskendab ka asjaolu, et paljud nahkhiired rändavad igal aastal umbes 1100 km pikkuse teekonna Mehhiko keskosa ja USA edelaosa vahel. Agaavisiirupi ja tekiila tootmiseks kasutatakse kultiveeritud agaave, mis koristatakse enne õitsemist, nii et nektarist toituvate nahkhiirte toidulaud jääb üha kesisemaks, sest põuad, maade ülekarjatamine ja suur linnastumine kahandab jõudsalt agaavide looduslikke kasvualasid.
Koostis: 100% agaavisiirup sertifitseeritud mahepõllumajandusest
Toitumisalane teave | 100 g kohta |
Energiasisaldus | 1266 kJ/298 kcal |
Rasv | 0 g |
Süsivesikud | 74 g |
millest suhkur | 74 g |
Valgud | 0 g |
Sool | 0 g |
Kräuterhaus Sanct Bernhard KG
Helfensteinstr. 47
D-73342 Bad Ditzenbach
Saksamaa
Tootekood: 587 Tavahind: 13,73 €