Kaup Eesti piires
kätte 2–3 tööpäevaga!
Kurkumipulber maheviljelusest, 500 g
Kurkum ehk kollajuur on tuntud kui mitmekülgne vürts, millel on eksootiline, soe, vürtsikas noot. Kurkumi teeb populaarseks mitte ainult selle peen aroom, vaid ka selles sisalduv taimne aine kurkumiin. Kurkum stimuleerib maomahla tootmist ning toetab maksa ja sapipõie funktsioone, mis soodustab näiteks seedimist pärast rasvarikast toitu.
* 100% looduslik, mahepõllumajanduslikult kasvatatud
kurkumijuurtest
* sisaldab taimset ainet kurkumiinikurkumijuurtest
* kurkum stimuleerib maomahla tootmist
* vegan ja laktoosivaba
* annab roogadele eksootilise Kaug-Aasia hõnguKurkum ehk kollajuur on tuntud kui mitmekülgne vürts, millel on eksootiline, soe, vürtsikas noot. Kurkumi teeb populaarseks mitte ainult selle peen aroom, vaid ka selles sisalduv taimne aine kurkumiin. Kurkum stimuleerib maomahla tootmist ning toetab maksa ja sapipõie funktsioone, mis soodustab näiteks seedimist pärast rasvarikast toitu.
Foto: Adobe Stock
Kräuterhaus Sanct Bernhardi 100% puhas ja värvuselt erekollane (oranžikas) orgaaniline kurkumipulber on valmistatud mahepõllumajanduslikult kasvatatud kurkumijuurtest. See annab teie roogadele kiiresti ja lihtsalt eksootilise Kagu-Aasia hõngu. Nautige selle mitmekülgselt kasuliku pulbri kasutamise võimalusi. Sellega saab valmistada näiteks riisi-, liha-, kala-ja pastaroogi. Kurkumipulber sobib ka kaunviljade valmistamiseks ning suppide maitsestamiseks. Näiteks võid proovida lisada kurkumit munasalatile, et anda sellele veelgi kollasem värvus, või siis valmista eineks riisi, millele on lisatud rosinaid, india pähkleid, köömneid, kurkumit ja koriandrilt. Kurkumit võib lisada ka lillkapsale, mis on aurutatud koos ubadega. Sobib ta ka dipikastmetele, kui täiendad maitset soola, pipra ja sibulaga.
Teie loovusel ei ole piire selle pulbri kasutamisel, et muuta valmistatud toidud maitselt huvitavaks ja tervislikuks! Kurkumi maitse on soe ja mahe ja meenutab pisut ingverit. Kuid ettevaatlik tuleb olla selle käsitlemisel, sest ta jätab riietele plekid. Toore kurkuni töötlemisest tekkinud plekkide vältimiseks loputa kurkumiga kokku saanud tööpinnad võimalikult kiiresti seebi ja veega. Käte kaitsmiseks võid kasutada kindaid. Oluline on eristada kurkumit karrist. Karri on vürtsisegu, mille üheks koostisosaks on kurkumi.
Kurkumi kodumaaks peetakse Indiat ja Kagu-Aasiat, kus ta on leidnud laialdast kasutust juba tuhandeid aastaid. Kurkumi peetakse ka oluliseks ajurveda (India traditsioonilise meditsiini) osaks. Ta kuulub ingveriliste taimeperekonda. Samasse perekonda kuulub näiteks ka kardemon. Umbes 75% maailmas toodetavast kurkumist on pärit Indiast. Kurkumit ekspordivad ka Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Taiwan ja
Hiina. Vähemal määral kasvatatakse kurkumit ja Kesk- ja Lõuna-Ameerikas. Kurkumipulbrit tuntakse ka kui India safranit, sest mõlemal on erkkollane oranžikas värvus.
Koostis: 100% kurkumipulber kontrollitud maheviljelusest
Soovituslik päevane kogus: 3 g (1 tl).
Säilitamine: kuivas ja jahedas, päevavalguse eest kaitstuna
Tootja:
Kräuterhaus Sanct Bernhard KG
Helfensteinstr. 47
D-73342 Bad Ditzenbach
Saksamaa
Tootekood: 567
Tavahind: 10,16 €